Брана от трактор вместо туч, сач или скара

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Случвало ли ви се е, когато сте на излет и искате да си направите скара, това да Ви отнеме ужасно много време?

Събирането на дърва, разпалването им и изчакването да се образува жар подходяща за печене понякога отнема изключително дълго време, което често разваля настроението. Децата прегладняват, докато изчакат да приготвите така очакваната храна. Така очакваният уикенд на открито със семейство и приятели се превръща вместо желаната почивка, в едно робуване на скарата.

Ние Ви предлагаме едно полезно решение-как вместо да готвите цял уикенд и да бдите над скарата, да се забавлявате и да си почивате наравно с останалата компания. Това става много лесно. Трябва само да си намерите диск от брана на селскостопанска машина. 

Браната е устройство, което чрез дисковете, монтирани на нея разбива и кълца повърхностният слой на почвата след жътва. Така тези дискове са направени от изключително твърда хиксова стомана, която е чудесна предпоставка за направата на един съд за готвене. Дисковете се подменят често и амортизираните такива обикновено отиват за скраб. След намирането на диск е необходимо да се запълни чрез заварка дупката, която е в центъра на браната. След това се монтират две дръжки в двете страни и по желание крачета, които може да се направят с панти. При липса на инструмент, технически познания и възможност за направата на тези три манипулации, може да Ви направят всичко това във всеки сервиз за ауспухи срещу 5 - 10 лв. 

След приключване на така привидно сложният монтаж имате готов съд за готвене на директен огън. Съдът може да се определи като гигантски китайски тиган, туч или сач. В него може да се пържи, пече задушава и какво ли още не. Удобен е за готвене, тъй като е изключително дебел и при нагряването му, температурата се разпределя равномерно по целият му диаметър. Няма нужда от жар или дървени въглища, загуба на време и подготовка на скарата. Съдът от диск на брана е много тежък, но за сметка на това е супер функционален и здрав.След употреба може да го обърнете към огъня и да обгорите остатъчните мазнини. Преди употреба се прави същото и се изчиства лесно с телена четка. Не забравяйте, че въпреки всички предимства, не може да се сравнява с един чугунен тиган, чугунена плоча, чугунена тава или тенджера. Въпреки това е страхотна идея.