Чистене на стъкла - въпрос на препарат или уред

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Чистенето на стъкла не винаги е лесно и забавно задължение. Много често това е една досадна задача в дома, която се подрежда до тези с прахосмукачката и обирането на прах.

В дома има куп задължения, които не доставят удоволствие, а просто причиняват несгоди, отегчават и измъчват домакинствата до крайност. Едно от тях е почистването на стъклата. Тази задача много често не се получава в желаният резултат. Магазините са пълни с различни видове препарати с различни съставки за постигане на съвършенство на така желаната пълна прозрачност на стъклото. Освен препарати има и голямо разнообразие на кърпи, гъби, пера и др. инструменти за целта.

Разбира се всичко е от значение, но въпреки скъпият препарат, качествената кърпа, скъпото перо, специалната гъба или мече, не винаги се получава желаният ефект. Трудност представлява и това, че много често от външна страна стъклата са трудно достъпни и понякога почистването им се превръща в опасна задача, да не говорим за невъзможна.

Ние от Dendina.com, сме събрали ценна информация от наши клиенти, както от обикновен потребител, който почиства стъклата в къщи, така и от професионалисти, които се занимават с тази дейност. Едно става ясно от всички тях - необходимо е качествено перо за правилното и безупречно обиране на сапунената вода. Всичко друго не е пт толкова голямо значение. Намирането на такова перо, независимо дали има удължител или не се оказва не толкова лесна работа. Като много стоки така и при тези на пазара съществува голямо разнообразие и много разновидности, които обаче не винаги вършат необходимата работа. Кърпите, удължителя, ножа за почистване на твърди частици след ремонт, мечетата и препарата разбира се оказват голяма помощ, но на първо място е перото.

За да разберете едно перо за почистване на стъкла дали е функционално, първо трябва да прецените неговата еластичност. Работната гума трябва да бъде мека и гъвкава до такава степен, че да ляга плътно на повърхнината на прозореца. Не трябва да бъде толкова мека, че да оставя във огънато положение. Дебелината на гумата трябва да бъде не по малко от 2 мм., тъй като, ако е по-тънка ще се изхаби по-бързо. Предимство е металното рамо, което дава по-добра упора и поема по-голям натиск. Важно е водача на, който е поставена гумата да e идеално прав, тъй като, ако има кривина би оставало чертички по стъклото. Накрая, но не на последно място е важно разположението на гумата да е под правилен градус, за да може ръката да не се натоварва при притискане. Чудесен вариант са предлаганите от нас професионални пера с метално рамо, които са в 3 различни размера.