Пластмаса или стъкло, има ли значение?

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

В наше време технологиите на материалите са напреднали толкова много, че не можем да ги осмислим и да ги приемем толкова бързо поради което всички губим.

В близкото минало всички стоки за домакинството се произвеждаха с качество, такова, че никой не се замисляше дали може да ги употребява, дали материалът е вреден, дали случайно закупеният продукт ще е с такива спецификации, каквито са описани. Това обаче в наше време не важи. На пазара съществуват много продукти, които не могат да защитят спецификациите описани на етикетите им или всички спецификации изказани от търговеца.

В наше време всеки клиент изпитва съмнения, относно всичко, което закупува. Като се започне от храната, стоките за дома, та се стигне до услугите. Ние няма да изпадаме в подробности относно химичните спецификации на продуктите, които предлагаме, но ще ви разясним на кратко как да прецените сами, дали даден продукт е подходящ за Вас или не.

Има много спорове за употребата на пластмасови съдове в кухнята. Много хора предпочитат да употребяват метални или стъклени. Много майки смятат, че пластмасата е вредна за употреба от децата им и имат право. Ние от Dendina.com сме подбрали всички пластмасови съдове за кухнята да са абсолютно безвредни за здравето на хората. Всеки продукт, който е предвиден за употреба в кухня и е предлаган от нас е снабден с пълна информация и спецификации за тази цел. Това е така, тъй като сме ограничили тези продукти с марката на няколко производителя със световно известно име и доказани качества и сертификати. Така ние гарантираме, че няма разлика в това дали ще ползвате пластмасови съдове или стъклени.

Когато стане въпрос за здраве, не се правят компромиси. Всеки материал, от който се произвеждат домакински съдове и прибори си има предимства и недостатъци. Новото поколение пластмаси за кухня не поемат миризми, не отдават токсини, независимо от температурата на храната, не се разграждат с времето и не влияят по никакъв начин на хората. За да разбирате кои съдове са такива или не, ние съветваме да не рискувате да закупувате такива произведени в Китай. Това важи и за стъклени буркани, кани, бутилки и др., които нямат стикери на някой български голям вносител. Стъклото и пластмасата и сертифицираният меламин са равни в сревнованието за безопасност. Така скъпи майки, с чиста съвест може да слагате храна на децата си за училище в пластмасови кутии. Винаги гледайте ръбовете на пластмасовите съдове, дали са зачистени и с добре изработена безотпадъчна форма. Сертификатите трябва да са отбелязани на дъното с ясни и четливи релефни гравюри. Това са основните знаци за качество и гаранция за безопасност за цялото Ви семейство.