(0) Продукти:
 x 

Вашата количка е празна!

Как лесно да приготвим риба на скара

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

За да приготвите лесно риба на открито Ви е нужно - прясна риба, някаква скара, малко дърва, добра компания и задължително подходящо питие към рибата.

Ние от Dendina.com, Ви съветваме при приготвянето на риба, независимо от рецептата и начина  (пържене, печене, варене, пуширане), винаги да наблягате на това рибата да е прясна. В България няма сезон, в който да липсва прясна риба на пазара. Даже в най-студените зимни дни в хранителните вериги има както живи развъдникови риби, така и в най-лошият случай,яяяя охладени такива.

След почистване на рибата от вътрешностите трябва да се остави за 15 - 20 мин. във вода за да се изкисне и отмие и останалата кръв по костта. След изкисването рибата трябва да се отцеди за десетина минути, след което се осолява. Правилно е рибата да преседи осолена за известно време, за да може да поеме солта. Така подготвена рибата е готова за печене.

Най- вероятно всеки от нас, който приготвя на барбекю риба знае, че обръщането на скарата става трудно, тъй като рибата е крехка и много често залепва и се накъсва при печене. Може да ползвате двойна скара за да може да обръщате лесно рибата. При липса на такава обаче, е много важно подготовката на самият огън и скара. Ние препоръчваме за приготвяне на риба на скара никога да не употребявате дървени въглища. Много често в България те са напоени с миризми, които са останали при направата им. Приготвянето на риба на въглени от изгорели дърва е коренно различно от всички познати вкусове. След изгарянето на дървата и образуването на жар има няколко тънкости. Самите въглени са хаотично разпръснати в огнището. Трябва въглените внимателно да се сбият колкото може повече един в друг, без да се натрошават на по-дребни парченца. Това най-често се прави с помощта на метална лопатка за смет или цепеница с леки удари върху въглените. След сбиването им се засипват с тънък пласт пепел. Това се прави с цел намаляване на температурата на жарта, тъй като рибата е фина и би изгоряла бързо. След посипването е правилно да се изчакат 10 мин. за да се намали температурата на въглените. За печене на риба не са необходими много въглени, освен ако не трябва да се приготвят количества. В зависимост от количеството на рибата се предвижда дебелината на сбитата жар. След утихване на жарта с помощта на пръчка или прибор от барбекюто леко се разбутва повърхността на покритата с пепел жар. Така всичко е готово да започне печенето.

Правилно е да се остави скарата да обгори преди стартиране на печенето. След обгарянето, обаче всяка поставена риба ще залепне моментално. За да предотвратите това е хубаво с чисто парцалче да на мажем скарата с мазнина. Ние препоръчваме това да е олио, тъй като е неутрално и няма опасност да предаде аромат на рибата. Обилното намазване на скарата с мазнината ни дава гаранция, че рибата няма да залепне, даже и това да е хамсия (дребна риба не подходяща за скара, но става вкусна). След поставяне на рибата върху скарата, преди обръщане трябва да се остави да се хване (да се запече). Внимание! При приготвяне на карагьоз, сардина, херинга и други мазни риби скарата трябва да е загряла, а в същото време жарта трябва да е добре покрита с пепел, за да не развива температура и да не подпали рибата. Когато се пече риба на скара, добре е да се завърти два пъти, за да запази своята сочност. Не позволявайте рибата да изсъхне или да почернее, за да усетите истинският вкус.

Free shipping

ДОСТАВКА

Доставка с куриер
 
Money

ВРЪЩАНЕ СТОКА

В рамките предвидени в закона
 
Phone

СРОК ДОСТАВКА

от 1 до 5 работни дни
 
Phone

ОБСЛУЖВАНЕ

Пон. - Съб. от 09:00 до 19:00 

Пишете ни

Електронен магазин за търговия на едро и дребно със стоки за дома, хотелско и ресторантьорско оборудване, оборудване за барове и всякакъв вид заведения за хранене.

  • Адрес Варна
  • Телефон за контакт 0897233961 - 0882443522
  • Email Adress Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Магазин

Дендина

Offcanvas Menu