Съдове с покритие - за и против

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На пазара има толкова видове съдове за готвене - с тефлоново, мраморно, керамично, емайлирано и куп други покрития. Кое и защо да изберем за нашият дом.

В годините, както всичко по света, така и съдовете за готвене еволюират. На пазара се предлагат съдове за готвене с всевъзможни покрития. Ние предлагаме от всички видове покрития и материали, но въпреки това имаме изградено мнение и предпочитания. Тефлоновите покрития, малко по малко се оттеглят от пазара и навлизат модерните мраморни, каменни, керамични и др. Ние трябва ли да изхвърлим старите съдове?

Отхвърлянето, на който и да е съд, с каквото и да е покритие не изразява крайна и категорична позиция. Модата, рекламите и маркетинговите решения сменят рязко стоките и ги слагат в група на вредни, нефункционални, опасни за здравето и т. н.

Ще започнем от тефлоновото покритие. На скоро се тръби, че са вредни и опасни за здравето. Това е така, но при много високи температури на готвене, при надиране на покритието, тъй като отдолу се показва метала, а той най-често е алуминий. Затова за нас тефлоновите тигани не са най-доброто решение, тъй като тигана развива високи температура, при което тефлонът започва да отделя вредни вещества в храната. Въпреки това има тефлонови покрития от ново поколение, които и при високи температури са безвредни. Гранитното покритие, мраморното покритие, каменното покритие и керамичното покритие на съдовете за готвене са абсолютно безвредни, с което ние от Dendina.com не сме съгласни.

На пазара съществуват много фалшиви марки с фалшива изработка. Така например голяма част от горе изброените покрития, поставени на въпросните фалшификати са просто оцветена боя, която при първо ползване се излющва, храната загаря и съдът става непотребен. Друга част от съдовете пък имат италианско или немско име, бидейки марка и качество. Измамите в България са много разпространени и засягат много хора. Освен това всички тези неизвестни покрития във фалшив вид не попадат под ударите на закона и реално няма никакъв контрол над тези продукти. Всичко това и практиката в годините ни кара да отсяваме нашите стоки за да даваме до колкото е възможно, най-доброто на добри цени на нашите клиенти. Съветваме Ви преди да закупувате съдове за готвене да се консултирате с правилната фирма и правилният човек.яяяяяя