(0) Продукти:
 x 

Вашата количка е празна!

Магазин

Пушилня за месо и риба с витрина неръждаема

продукт No: 007619
290,80 лв
Размер
Продукт: Пушилня за месо и риба с витрина неръждаема
Каталожен номер: 007619
Материал: Неръждаема стомана
Пушилнята е изработена от неръждаема стомана. Подходяща е за употреба, както в дома, така и в заведения. Предимството в този уред за опушване на месо и риба е, че има стъкло на вратата и е атракция при работа. Клиента или гостите Ви могат да наблюдават пряко самия процес и да виждат как се изменя приготвената храна. Пушените продукти на пазара в момента се приготвят предимно с препарати и химикали, без да има този естествен процес, който е известен на човечеството от стотици години. Пушилнята е подходяща за опушване на всякакви видове месо – свинско, телешко, пилешко, дивеч, всякакви видове риба, домашни наденици и др. Освен студено пушене, може да се приготвят и топло пушени продукти. Студено пушените продукти изискват по-дълго време за приготвяне (може да са необходими повече от 24 часа), а топло пушените продукти стават по-бързо в рамките на едно събиране или партито.
Опушването на меса и риби е свързано с търпение и много желание. Така приготвената храна е деликатес, а не просто обикновено ястие. С помощта на пушилнята се избягват редица перипетии, свързани с опушването с подръчни средства като кофи, тенекии и други. Изключително важно е при опушване правилното дозиране на пушек и топлина. Точно за това ние Ви предлагаме пушилня с помощта, на която това дозиране се извършва прецизно и не се изисква физически ангажимент.
Пушилнята съдържа в комплектовката си:
камера за опушване
стъкло на вратичката на камерата
рафт за риба 2 бр.
шиш за куки 3 бр.
куки за месо 8 бр.
тава за поставяне на дървените стърготини 1 бр.
тава за събиране на остатъчните мазнини 1 бр.
чекмедже за дървени въглища, чрез които се подгряват стърготините 1 бр.
термометър 1 бр.
Начин на употреба:
Опушването се разделя на два вида – топло пушене и студено пушене. Когато желаете студено пушене, стърготините, които могат да са от различно дърво (различното дърво придава различен вкус на месото или рибата), се поставят във ваничката за стърготини на купчинка. Добре е преди опушване да се накиснат за 3 – 5 минути във вода, узо, вино, водка или друг вид алкохол в зависимост от желаният аромат. След поставянето им на купчинка се разпалват с горелка или запалка за барбекю до такава степен, че да не горят, а само да пушат. Поддържането на тлеещи стърготини се извършва чрез малко количество тлеещи дървени въглища в тавата за дървени въглища. Въглищата не трябва да са горящи. В пушилнята огънят е нежелан, тъй като ще наруши баланса на структурата на месото от пушено към печено. Важно е да се балансира топлината в камерата за опушване, чрез термометър, който се поставя в отвора на врата на опушващият уред. Когато се прави топло пушене, температурата в камерата се достига с по-голямо количество дървени въглища. Пушилнята може да работи и с допълнително поставен котлон – газ, ел. котлон или друг вид подгрев.
Съвет от Домакиня КРИВО ЛЯВО
Когато употребявате уреда за опушване, следвайте строго рецептурник, до привикване и създаване на опит, кое как гори, как и колко пуши. След добиване на опит може да експериментирате с вкусове, време на опушване, температурно регулиране и вид дървесина – стърготини.

Направи запитване


Въведени символи:
Free shipping

ДОСТАВКА

Доставка с куриер
 
Money

ВРЪЩАНЕ СТОКА

В рамките предвидени в закона
 
Phone

СРОК ДОСТАВКА

от 1 до 5 работни дни
 
Phone

ОБСЛУЖВАНЕ

Пон. - Съб. от 09:00 до 19:00 

Пишете ни

Електронен магазин за търговия на едро и дребно със стоки за дома, хотелско и ресторантьорско оборудване, оборудване за барове и всякакъв вид заведения за хранене.

  • Адрес Варна
  • Телефон за контакт 0897233961 - 0882443522
  • Email Adress Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Магазин

Дендина

Offcanvas Menu